A Mária Terézia által 1766-ban kibocsátott úrbéri rendezés és annak végrehajtására vonatkozó német, magyar és szláv nyelvű nyomtatványok és kéziratok gyűjteménye.

Összesen 17 irat, 2 kéziratos („Benigna Instructio”) a többi nyomtatott. Az egyes jobbágyháztartásokat, illetve az egész falusi közösséget megillető földbirtokokat és jogosítványokat, valamint az őket terhelő kötelezettségeket egy országosa...
Leütési árakat tartalmazó katalógus!

saját katalógusba teszem

Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon, hogy a tételt a saját katalógusához tudja adni.
belépés | regisztráció

megjegyzést fűzök a tételhez

Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon megjegyzés írásához.
belépés | regisztráció

elküldöm ismerősnek

Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon, hogy el tudja küldeni a tételt egy ismerősének.
belépés | regisztráció

üzenetet küldök az aukciósháznak

Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon, hogy közvetlen üzenetet tudjon küldeni az aukciósháznak.
belépés | regisztráció
 • teljes leírás
 • aukció részletei
 • aukciósház
 • árverési feltételek
Kérjük, regisztráljon, lépjen be, és fizessen elő, hogy láthassa a tétel teljes leírását!
aukció címe: 71. aukció
aukció helyszíne: ECE City Center, 1051, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.
aukció időpontja: 2007.12.10. hétfő 17:00
kiállítás helye: Honterus Antikvárium, 1053. Bp. Múzeum krt. 35.
kiállítás ideje: 2007. nov. 26-dec. 8 között, Nyitvatartás: H-P: 10-18, Sz: 10-14

aukciósház

név: Honterus Antikvárium és Aukciósház
cím: 1053 Budapest Múzeum krt. 35.
ország: Magyarország
telefon: +36-1-267-2642, +36-1- 317-3270
fax: +36-1-235-0496
e-mail: honterus@honterus.hu
web: http://www.honterus.hu

1. Az árverésen számozott, névre kiadott tárcsákkal lehet licitálni, melyek az árverés előtt, illetve közben igényelhetők a helyszínen.

2. A könyvek árverezése úgy történik, hogy az árverésvezető a katalógus sorrendjében bemondja a tételszámot, a kikiáltási árat.
A vételár
 • 1.000 - 10.000,-Ft-ig 500,- Ft
 • 10.000 - 20.000,-Ft-ig 1.000,- Ft
 • 20.000 - 50.000,-Ft-ig 2.000,-Ft
 • 50.000 - 100.000,-Ft-ig 5.000,-Ft
 • 100.000 - 500.000,-Ft-ig 10.000,-Ft
 • 500.000 - 1.000.000,-Ft-ig 20.000,-Ft
 • 1.000.000 Ft felett 50.000,-Ft
összeggel emelkedik.
A vásárlási szándékot kérjük egyértelműen jelezni.
Az árverésvezető az árat addig emeli, amíg csak egy ajánlat marad, és ezt a legmagasabb összeget leüti.
Az árverésvezető fenntartja magának a jogot, hogy egyes tételeket egyszerre árverezzen, illetve a katalógusban megadott sorrendtől eltérjen.

3. A leütéssel a tétel a vevő tulajdonába megy át, ezt kifizetéssel érvényesíti. A vásárolt tételt a helyszínen átveheti. Készpénz-számla igényüket kérjük a vásárláskor jelezni.

4. A vevő a vételárat a helyszínen, a pénzbeszedőnél kifizeti. A vételár a leütés összegéből + 10 % aukciós díjból áll.

5. Azoknak a vásárlóinknak, akik az árverésen nem tudnak személyesen részt venni, módjukban áll vételi megbízást adni. Az ügyfél a megbízással egyidejűleg az általa felkínált vételi összeg 50 %-át kifizeti. A vételi megbízás csak az előleg átvétele után válik érvényessé. Azonos összegű ajánlat esetén a vételi megbízással szemben a helyszíni árverező előnyt élvez. Intézmények, könyvtárak vételi megbízását előleg befizetése nélkül elfogadjuk. Vételi szándékukat szabályos, cégszerűen aláírt, hivatalos megrendelő levéllel kell megerősíteni.

Vételi megbízást elfogadunk faxon a 235-04-96- számon illetve e-mailen a honterus@honterus.hu címen is, az aukciót megelőző nap éjfélig. Sikeres vásárlás esetén az árverést követő héten, az összeg nagyságától függően készpénzes, vagy átutalási számlával a könyvek az antikváriumban kiegyenlíthetőek. Felső értékhatár megjelölése nélkül érkezett megbízást nem fogadunk el.

Szeretettel várja vásárlóit
a Honterus Antikvárium
© powered by Axio 2001-2014. Minden jog fenntartva
online ügyfélszolgálat: support@axioart.com
For English version please scroll down!


Kedves Látogatónk!

Az elmúlt időszakban sok új szolgáltatást indítottunk az oldalon, nem csak az Önök által látható felületeken, hanem a háttérben is. Elindultak az új értékesítési formák, az online aukció és az ajánlójegyzék, mely a visszajelzések alapján tetszik mindenkinek. Folyamatosan javítjuk az oldal mobil böngészési lehetőségét, látjuk, hogy sokuk már onnan nézi a felületet. Az újdonságok tervezése során, megkérdeztünk sok felhasználót, látogatót, hogy mit látnánk szívesen az oldalon? A válaszok közül szinte mindenki azt emelte ki, hogy minél több leütési árat szeretne látni. Egyeztetve a partnereinkkel, kidolgoztuk, hogy lehet ezen javítani.
A megoldás megszületett és hosszas fejlesztési munkának köszönhetően el is készült.

Az oldalon kialakítottuk az axioart Tagságot!

Mit jelent ez?
Cserébe, hogy egyre több leütési árat találjanak az oldalon, az archívum bizonyos adatait csak a Tagok fogják ezentúl látni. A Tagsághoz előfizetésre lesz szükség a külföldön már jól működő modellekhez hasonlóan.

Mire vonatkozik majd a fizetős elérés?

Jelenleg az archívumban megtalálható katalógusokból már több mint 1.800 hoz tartozik leütési ár is! Folyamatosan dolgozzuk fel a partnereink korábbi aukciójának leütési árait, illetve töltjük fel a korábbi hiányzó katalógusait. 2015 első heteiben több száz aukcióhoz kerül még fel leütési ár. Továbbiakban is azon leszünk, hogy a hazai aukciós piacról minél teljesebb képet tudjunk mutatni Önöknek.

Figyelem!
Most minden 100. előfizető Tagunkat 1 Gramm ARANNYAL lepjük meg! részletek>>

Köszönjük a figyelmüket!

Engedjék meg, hogy az axioart.com minden dolgozója nevében Békés Ünnepeket és Sikeres Új Évet Kívánjunk!
axioart.com csapata

Tudjon meg többet a Tagságról »
Tovább az AXIOART.COM oldalára »



Dear Visitor,

We have launched various new services recently, not only on the viewable pages, but in the background as well. New trade methods as online auction and offer list have started, which is, based on the feedbacks, an overall success. Mobile browsing solutions are continuously under development, as we learned that many of you are visiting our site from your portable devices.
During the planning phase we asked a lot of our visitors, what they would like to see on the website. Almost all of your responses were highlighting, that hammer prices would be most welcome. As a result of the consultations with our partners we worked out how to improve in this. We got the solution and owing to a long development process, the implementation is completed.

We introduced Axioart membership!

What is it about?
In exchange for more and more hammer prices, some data of the archives will be visible only for members. Similar to some well-functioning foreign models, you need to subscribe to become a member.

What is covered by your subscription?

At the moment, we have more than 1800 catalogues in the archives that contain hammer prices as well! The hammer prices and missing catalogues of our partners’ past auctions are continuously processed and uploaded. In the first weeks of 2015, hundreds of auctions will be completed with hammer prices. We keep it as our main ambition to show you the full picture about the Hungarian auction market.

Important!
Every 100th member is now awarded with 1 gramm of GOLD! Click for details>>

Thank you for your attention.

All members of the Axioart.com team wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!
Axioart.com Team

Learn more about Membership »
Forward to Axioart.com »